FAQ

Wat kost een consult?

Een consult kost Nafl.25.00(excl.OB). Hier kunnen nog de kosten van een ontlastingsonderzoek, ontworming, nader onderzoek en medicijnen bijkomen.

Hoelang duurt de loopsheid van mijn hond?

De loopsheid duurt ongeveer 3 weken.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn teef gedekt wordt?

Dit kunt u het beste doen door de teef gedurende 3 weken alleen op te sluiten en onder toezicht uit te laten. Aan de ketting is niet voldoende gezien de zeer bekwame reuen die zonder enige moeite door of over de omheining heen kunnen.

Wanneer kan ik mijn hond laten steriliseren en wat kost dat?

U kunt uw hond vanaf de leeftijd van 6 maanden laten steriliseren, zij hoeft niet loops geweest te zijn. De kosten van een sterilisatie bedragen tussen Nafl 165.00 en Nafl.205.00 ,dit is afhankelijk van het gewicht van de hond. Hoe zwaarder hoe duurder.

Kan ik bij jullie een hond adopteren?

Honden en katten kunt u bij het dierenasiel, tel 4654300, adopteren.

Op welke leeftijd kan ik mijn pup laten inenten en ontwormen?

De pup kan vanaf de leeftijd van 6 weken ingeënt worden en daarna om de 2 weken tot de leeftijd van 4 maanden. Het ontwormen kan vanaf de leeftijd van 10 dagen geschieden ,daarna om de 2 weken tot de leeftijd van 4 maanden. Tot de leeftijd van 1 jaar eens per maand en daarna 3 to 4 maal per jaar. Alle honden tegelijk ontwormen.

Bestaat er een middel om de loopsheid van mijn teef te maskeren?

Neen.

Wat kan ik het beste tegen de vlooien en teken doen?

Er zijn verschillende bestrijdingsmiddelen op de markt (zie producten), de ene is effectiever dan de andere. Heel belangrijk is het om alle honden en katten tegelijk te behandelen voor een langdurige periode (3 maanden) en de behandeling altijd voort te zetten met een middel dat een langdurige effectieve nawerking heeft. De bestrijdingsmiddelen kunnen eventueel gecombineerd worden zolang ze niet dezelfde werkzame bestanddelen bevatten. Bij grote infestaties dient het huis en de tuin ook behandeld te worden.

Mijn hond is ziek kan ik hem/haar geen antibioticum kuur geven?

Neen, u dient al of niet volgens afspraak op het spreekuur te komen met uw hond.

Halen jullie ter behandeling ook honden op?

Ja, daarvoor kunt u een afspraak maken door onze kliniek te Parera bellen op 4655182. Het ophalen kost Nafl.40.00 excl.eventuele behandelingen ,nader onderzoek en medicijnen.

Komt de dierenarts ook thuis langs?

Ja, het is echter aan te raden dat zieke honden beter naar een van onze klinieken gebracht kunnen worden. Voor de minder ernstige gevallen en entingen kunt u ons bellen voor afspraak voor een huisvisite.

Mijn hond is overleden,wat moet ik met hem/haar doen?

Het is op ons eiland nog mogelijk uw hond in de tuin te begraven. Uw hond kan ook ,tegen betaling ,worden opgehaald door Selikor tel. 133.Indien u zelf voor het transport kunt zorgen dan kunt u het kadaver ook zelf naar Selikor te Malpais brengen.


Klik op de button om
direct online een
afspraak maken bij een
van onze klinieken.

Foto Album

Hier kunt u een kijkje nemen in onze klinieken.

De Dierenartsenmaatschap Parera is lid van de volgende organisaties: